Председник Србије Александар Вучић разговарао данас са Ентони Годфријем амбасадором Сједињених Америчких Држава

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Ентонија Годфрија.

Председник Вучић и амбасадор Годфри су међусобно изразили жаљење због жртава корона вируса у САД и Србији, као и наду да ће предузете мере предострожности утицати на сузбијање заразе. Двојица саговорника су разговарали и о сарадњи Србије и САД у суочавањима са изазовима пандемије, јер се са њима можемо изборити само заједничким снагама. “Пријатељи, какви су Србија и САД, ослањају се једни на друге и у неизвесним временима, какво је време пандемије”, сагласили су се председник Вучић и амбасадор Годфри.

Амбасадор Годфри је, у име администрације САД, захвалио председнику Вучићу и Влади Србије на помоћи да се амерички држављани врате својим домовима и породицама, док је председник Вучић захвалио на помоћи коју је САД упутила Србији за борбу против КОВИД-19.

Председник Вучић упознао је амбасадора Годфрија са пакетом мера за опоравак српске економије од последица пандемије, истакавши да рачуна на допринос америчких компанија које већ раде на нашем тржишту, а још више на будуће инвестиције из САД.

Двојица саговорника су изразили очекивање да ће јачати економска сарадња двеју земаља, као и сарадња у другим областима од заједничког интереса, о којима је било речи током посете председника Вучића САД у марту ове године.

Београд,

28. април 2020.