Писмо захвалности председника Удружења италијанске привреде у Србији Confindustria Serbia Патриција Деи Тоса

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас писмо захвалности председника Удружења италијанске привреде у Србији Confindustria Serbia Патриција Деи Тоса, у коме се каже:

“Уважени председниче,

у моје и у име Генералног савета удружења, као и свих чланова Confindustria Serbia, желим да Вам захвалим на донацији коју је Република Србија недавно упутила Италији.

Овај важан гест донације конкретно је сведочење и додатна потврда блискости која постоји између Србије и Италије. Као што је историја више пута показала, наше две земље су одувек знале како да остану блиске, а посебно у изазовним тренуцима. У том смислу, верујем да пандемија изазвана вирусом КОВИД-19 није могла да доведе у сумњу, већ је додатно ојачала пријатељство, које је вековима везивало српски и италијански народ.

Као што је ових дана споменуо и Његова екселенција, амбасадор Карло Ло Кашо, у Италији се ситуација постепено и полако поправља, али битка против корона вируса још није готова. Управо из тог разлога, донација коју је Република Србија упутила Италији помоћи ће у спасавању људских живота: као италијански држављани, осећамо дужност да изразимо захвалност.

Управо због тога, у моје и у име сто седамдесет италијанских привредника, које Confindustria Serbia представља, желим да Вас уверим да ћемо учинити све што је до нас. На располагању смо сада и тако ће бити и убудуће. Наставићемо да радимо вођени нашим уобичајеним професионализмом, гарантујући безбедност на раду за наше запослене и пружајући свој допринос локалним самоуправама кроз максималну подршку и донације које марљиво спроводимо од почетка пандемије КОВИД-19“, наводи у писму председник Удружења италијанске привреде у Србији Confindustria Serbia Патрицио Деи Тос и завршава поздравом: „Живела Србија, живела Италија! Insieme vinciamo!“

Београд,

28. април 2020.