Најтоплија божићна песма ове године је „Мајка“: Снимила ју је Маја са 11 своје дечице

Овога пута „гошћа“ у споту је и њена кума

Мајка, која дарује живот, на дан рођења господа Исуса Христа има посебно место у кући. Она је епицентар љубави, симбол пожртвовања, она храни и пружа утеху. Баш зато, важно је да се сетимо свих мајки, а једна од највећих међу њима, Маја Kовачевић, која самостално на пут изводи 11 деце, са њима је снимила песму и спот „Мајка“.

„Мајка је све, и од облака шира, и свега свемира, без ње нас и нема, у непостојању остајемо, ни људи не постајемо“, поручује благи глас Маје.

Спот украшавају њена насмејана деца, која хорски доприносе и песми. У свом стилу, Маја је у спот увела верске елементе, посебно истичучи Богородицу.

„Мајка је и икона највећа, праобраз Богородице, која свету Христа роди, да нас вечном, мајчинском љубављу препороди, и Божјој светлости, и животу вечном узводи“.

Маја је већ уобичајила да са својим најмилијима, једанаесторо дечице, од којих у неки већ и тинејџери, снима спотове испуњене љубављу и православним вредностима, инспирисане својим мајчинством и спрством.

Овога пута „гошћа“ у споту је и њена кума.

  • Велика ми је част била да ову прелепу песму снимим са једанаесторо своје деце и својом кумом, нарочито што моју децу негујем и васпитавам у духу наше Свете вере Православне. Текст је написао владика Фотије, мелодију и аранжман урадио Александар Kовачевић, а видео и монтажу Слободан Ристовић. Песма излази уочи Божића и посвећена је свим мајкама, биолошким и духовним, свим женама које носе у срцу жељу да буду мајке, а нису се оствариле као мајке, Мајци над Мајкама, најлепшој и најбољој мајци, Мајци Божијој, свој деци, васцелом српском роду свим људима добре воље – истакла је Маја.
Маја са децом, Фото: Маја Kовачевић

Она је права звезда, нарочито у дијаспори, јер се истакла као мотиватор – увек позитивна и насмејана иако је стицајем тужних околности сама остала са 11 малишана. Уместо да се жали, Маја подиже и надахњује.

Она је и писац, а у својим делима и својим ставом промовише традиционалне вредности

Уредница је „Kраљевских новина“, „Гласа Србије“ и „Гласа Академске Србије“, као и председнца Удружења „Kнегиња Персида Kарађорђевић“, а које се бори за бољи живот вишечланих породица.

Претходну, потресну песму, Маја је са децом снимила поводом крагујевачке трагедије 1941. године.