"ГЛАС СРБИЈЕ" - Национална информативна ревија за истину о српском народу о Србији и српским земљама, за просперитет и јединство свих Срба у матици и дијаспори и духовни развој.
ОСНИВАЧ И ГЛАВНИ УРЕДНИК РЕВИЈЕ РАДИША Ж. КОВАЧЕВИЋ, НОВИНАР

СВЕ  МАЊА СЕЛА  А  СВЕ ВИШЕ НЕЖЕЊА

Демографи упозоравају да Србија сваке године изгуби по један град величине просечног  Шумадијаског града , попут Краљева,Параћина. Србија данас има око 300 хиљада душа мање него пре десетак година , наводе статистичари. Таква тужна слика највише се односи на сеоска подручја. У Српским селима све суморнија дешавања, гасе се вековна огњишта, плач деце све је редји, школе остају напуштене а младост одавно побегла за бољим животом у градове,данас- све сиромашније.Остале само још по неке трошне куће, испред којих чекају старине. Неки од них ишчекују своју младјарију,давно отишлу а неки не чекају више никога…

Како наводи извор из Здраве Србије, у земљи обитава близу миллион незапослених.Податак да од скоро 4.6оо села, свако четврто, или око 1.2оо. њих , је на путу нестајања , говори да ће за деценију и по , у њима остати само споменици као доказ скорашњег живота. У гтадовима све више  преовладјује сиромаштво јер људи немају посла, у селима посла има, али нема ко да ради. Тако , села све више изумиру.

Опширније...

МИЛИЦА  МИЛША  И  ЖАРКО ЈОКАНОВИЋ

НАШ БРАК ЈЕ КАО КУЋА

Брак је тимска игра где су играчи на истој страни и где су играчи равноправни, само тако игра може и опстати.Није увек све идеално, али ми се ослањамо једно о друго и подршка смо једно другом кад је то најпотребније.Брак се гради као кућа , од темеља , а кад су темељи чврсти, онда ни олује не могу ништа

Позната глумица Милица Милша и сценариста Жарко Јокановић ове године ће прославити шеснаест година брака у коме како кажу обоје уживају.Позната је њихова већ чувена  реченица да је живот сачињен од игре, љубави и забаве.Овај шармантни брачни пар живе у складној и хармоничној породици и баш тако се и понашају, живе опуштено, уживајући у свему што их окружује и заљубљени једнако у своје професије. Трећи породични члан је Антоније, Миличин син , кога је глумица  родила веома млада, у двадесеттрећој години.

-       Оно што је мени исто подједнако битно, јесте да су Антоније и Жарко прави отац и син, и то од самог почетка- наглашава позната глумица.

Глумица и сценариста су самим тим што обоје припадају уметничкој животној сфери, веома занимљиве и необичне личности. А њихова љубавна прича и судбински сусрет, који јесте био наручен, ипак је обележио њихову везу заувек.

Опширније...

АЕРОДРОМ „ М О Р А В А „  ПОВЕЗУЈЕ  УСКОРО  НЕМАЧКУ  И  ТУРСКУ

Начелници  Управних округа из централне Србије на недавно одржаном састанку у Краљеву, донели су одлуку да аеродром „Морава“ у  Ладјевцима, ускоро  буде отворен и за медјународне летове.Главни иницијатор састанка је начелник Рашког округа Небојша Симовић, који је за краљевачки портал он-лине, открио и део разговора са представницима Директората за цивилно ваздухопловство.

Део разговора који је са њима Симовић водио , односи се и на долазак комисије која би до краја априла месеца започела све процедуре потребне за давање дозвола које би омогућиле да у другој половини године започне ваздухопловни саобраћај са овог аеродрома. Како се даље наводи , Симовић  се раније састајао и са представницима Немачке компаније из Франкфурта, која ће у сарадњи са Аеродромом Нилкола Тесла и Владом Србије  у форми јавно-приватног партнерства, организовати прво са десет  нових ваздухоплова , саобраћај на релацији  Франкфурт- Ладјевци –Истанбул

Опширније...

Марко Максимовић из Краљева, једини је студент из Србије, који је добио стипендију на чувеном колеџу у Минесоти.

Композитор и музичар Марко Максимовић има само 20 година а већ је успео да добије престижну стипендију коју додељује  амерички председнк Барак Обама. Студира и усавршава се на „ Мцналлy Смитх Цоллеге оф Мусиц у Минесоти, и  један је од ретких студената који је добио целу стипендију и тако се прекршило правило овог факултета да се додељује само половина суме школовања

Пут до  достигнућа ове привилегије , није био нимало лак   - Још у трећем разреду основне школе, Марко се дефинитивно одлучио да ће се у животу бавити само музиком а имао је подршку целе породице, јер је генетски предодредјен  за музику. Отац Дејан  је завршио средњу музичку сколу у Београду, свира саксофон и клавир и активно се бави музиком – прича  Маркова мајка Снежана и не крије огромну срећу због  успеха сина. Завршио је средњу музичку школу „ Стеван Мокрањац“ у Краљеву  и дипломирао као етно-музиколог .

Опширније...

Мирјана Ковачевић  (27) је поносна мајка четворо деце : Наталија (6), Теодора (5), Лука (3) И Огњен, који је родјен 11. новембра прошле године. Мирјана је удата за Бобана . Породица Ковачевић  живи у селу Рсавци, удаљеном  око 6 км од Врњачке Бање

Ова по свему необична жена , само је прво дете родила у породилишту у Краљеву, док је сву осталу децу радјала тако рећи само сама, У Врњачкој Бањи и Краљеву већ сви знају за ову несвакидашњу  причу о младој  жени која радја децу на тако лак и брз начин, да је и она сама, како каже у чуду .

Најстарију и прву ћерку Наталију у породилишту, чекали су само десетак минута, Теодора, друга по реду, родила се у лифту краљевачког породилишта, и то је, по Бобановим речима , био најопаснији породјај , јер је беба ишла карлично, али се све завршило како треба, јер су лекари брзо реаговали да помогну, мада је Мирјана завршила већ све сама. Треће дете , сина Луку, родила је код куће , ноћу, сама, без ичије помоћи.

Опширније...

Још чланака...