Култура
"ГЛАС СРБИЈЕ" - Национална информативна ревија за истину о српском народу о Србији и српским земљама, за просперитет и јединство свих Срба у матици и дијаспори и духовни развој.
ОСНИВАЧ И ГЛАВНИ УРЕДНИК РЕВИЈЕ РАДИША Ж. КОВАЧЕВИЋ, НОВИНАР

Промоција романа "Узгајалиште клонова" Ивана Рајовића у издању Гласа Србије из Краљева биће одржана данас у 17 часова у свечаној сали СО Краљево

Узгајалиште клонова се доима као аутентичан биографски запис о једном проживљеном времену и као покушај циничног измотавања са нашом злехудом свакодневицом која је самој себи постала карикатура, са тежњом -свакодневног карикатуралног раста и надимања, да нема те стваралачке маште која је може достићи. И зато читалац на крају разазнаје да је оно што је у фикцији писца започето као сатира и фарса, заправо постаје груба и горка свакодневица са којом нам, и у којој, убудуће ваља живети.“

У предговору за ову књигу познати српски песник и филозоф проф. др Милан Младеновић, који се овде нашао у улози рецензента, између осталог, каже:

„Узгајалиште клонова је први роман знаменитог писца и народног трибуна, краљевачке легенде Ивана Рајовића, који се до сада огледао у многим књижевним врстама (поезија за одрасле и за децу, документарна проза, кратка прича, хаику, есејистика, драме, сатирични радијски осврти, афоризми...), а као новинар и публициста објавио на стотине најразличитијих написа и колумни.

Књига се, за сад, може набавити у Редакцији „Гласа Србије“ у Омладинској улици 31 Г или наручити на један од бројева телефона објављених на сајту наше издавачке куће.

Удружење "Краљевачки Форум" у сарадњи са КЦ "Рибница", под покровитељством града Краљева, организује филмску трибину: Пораз интелектуалца у филмовима Милоша Радивојевића.

Гост вечери биће Иван Велисављевић, млади редитељ, музичар и филмски критичар. Велисављевић је један од приређивача зборника Нови кадрови: Скрајнуте вредности српског филма.

Трибина ће се одржати у галерији КЦ "Рибница", у четвртак 16. априла 2015. године, са почетком у 19:30 часова.

Пролећни сајам књига почиње у уторак, 14. априла, на Тргу српских ратника, у организацији Културног центра "Рибница".

Учествује десетак издавача, који су одобрили знчајне попусте на редовне цене књига. Сајам ће трајати до 26. априла.

У галерији Културног центра "Рибница" у среду ће бити отворена изложба радова Стефана Тасића и Луке Трипковића, студената докторских студија, смера сликарство, на Факултету ликовних уметности у Београду. Тасић и Трипковић излажу цртеже, у уверењу да је цртеж, и поред експанзије технологија, и даље најличнија форма ликовног израза.

Отварање изложбе је 15. априла у 19 часова у галерији у Рибници.

У ЧЕТВРТАК 09.априла у 19 часова У КУЋИ СИМИЋА у Крушевцу биће отворена изложба НУШИЋ ИЗМЕЂУ КРАЉЕВА И КРУШЕВЦА коју су приредиле виши кустоси Народног музеја у Краљеву Мирјана Савић и Јасмина Дражовић.

Изложба обилује архивском грађом и фотографијама представа насталих по Нушићевим текстовима на сцени Краљевачког позоришта од 1934 до 2008.године, као и о везама позоришног Крушевца и Краљева кроз векове.

Као специјални гост отварања појавиће се БРАНА НУШИЋ кога ће оживети глумац КПК Зоран Церовина.

Још чланака...

Маркетинг

Пријатељи сајта