"ГЛАС СРБИЈЕ" - Национална информативна ревија за истину о српском народу о Србији и српским земљама, за просперитет и јединство свих Срба у матици и дијаспори и духовни развој.
ОСНИВАЧ И ГЛАВНИ УРЕДНИК РЕВИЈЕ РАДИША Ж. КОВАЧЕВИЋ, НОВИНАР

У четвртак 17. маја, у Галерији Културног центра "Рибница" биће одржана промоција књиге песама "Ватрокази" краљевачког песника Зорана Недељковића, која је изашла у издању београдског "Света књиге" 2014.

Промоција почиње у 19:30 часова.

О аутору:

Зоран Недељковић је рођен 1964. године у Приштини. Објавио је десет књига песама. Магистарски рад "Лавиринт историје надчовека и последње човека" обајављен је у форми монографије 2009. године. Ради као професор на Универзитету у Косовској Митровици.

У галерији Културног центра "Рибница" 7. маја 2015.г одржано је књижевно вече посвећено краљевачком песнику млађе генерације ВЛАДИМИРУ ВУКОМАНОВИЋУ. Представљена је његова песничка књига "Кана", коју је 2013.г објавила издавачка кућа "Трећи трг" из Београда. Осим аутора, у програму је учествовао и Александар Марић, песник и уредник радионице Клуб младих песника, који од ове године ради при Културном центру "Рибница".

Владимир Вукомановић рођен је 1986. године у Краљеву. Објавио је песничке књиге Упорност сећања (2005) и Кана (2013) и приредио избор из младе српске прозе Пуцања(2012). Заступљен је у антологији поезије младих Рестарт и члан је радионице Клуб младих песника који функционицећ у оквиру Културног центра Рибница. Магистар је књижевности, а тренутно је на докторским студијама. Живи у Отроцима и Београду.

У четвртак, 7. мај 2015. у 19часова, у Галерија Народног музеја Краљево одржаће се промоција монографије "Манастир Дренча - од рушевина до храма", аутора Гордане Гаврић и Мирка Ковачевића.

Учествују: проф.др Владимир Вукашиновић – Православни богословски факултет Београд, др Владета Петровић – Историјски институт САНУ и коаутор Гордана Гаврић, археолог.

У четвртак, 7. маја, у галерији Културног центра Рибница биће одржано књижевно вече, на коме ће бити представљена књига, младог краљевачког песника,Владимира Вукомановића "КАНА", која је изашла 2013. године у издању београдског "Трећег трга". У програму учествују аутор, Владимир Вукомановић и Александар Марић, уредник радионице Клуб младих песника. Програм почиње у 19.30 часова.

О КЊИЗИ

Књига која, у преплету прећутаног и изговореног, аудитивног и визуелног, испитује могућности и границе комуникације. Збирка која у новом контексту нуди друкчији спој хришћанског и авангардног. Нови глас на младој песничкој сцени.

О аутору:

Владимир Вукомановић рођен је 1986. године у Краљеву. Објавио је песничке књиге Упорност сећања (2005) и Кана (2013) и приредио избор из младе српске прозе Пуцања(2012). Заступљен је у антологији поезије младихРестарт и члан је радионице Клуб младих песника који функционицећ у оквиру Културног центра Рибница. Магистар је књижевности, а тренутно је на докторским студијама. Живи у Отроцима и Београду.

Манифестација Музеји Србије, "Десет дана од 10 до 10" биће одржана и у Краљеву од 9. до 18. маја, под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и уз подршку Секретаријата за културу и информисање АП Војводине.
Организатори су национални музеји Србије: Народни музеј у Београду, Етнографски музеј, Музеј примењене уметности, Историјски музеј Србије, Музеј историје Југославије, Природњачки музеј у Београду, Галерија Матице српске, Музеј савремене уметности, Музеј науке и технике.

Време одржавања: од 9. до 18. маја, чиме се обухватају важни датуми: 9. мај – Дан победе и Дан Европе, 16. мај – Европска ноћ музеја и 18. мај – Међународни дан музеја.

Учесници: музеји у Србији и сродне институције које се баве заштитом и презентацијом културног наслеђа, уз подршку струковних удружења, Музејског друштва Србије и Националног комитета Међународног савета музеја.Концепт: Током десет дана маја, између 9. и 18, музеји и сродне институције

Опширније...

Још чланака...

Маркетинг

Пријатељи сајта