"ГЛАС СРБИЈЕ" - Национална информативна ревија за истину о српском народу о Србији и српским земљама, за просперитет и јединство свих Срба у матици и дијаспори и духовни развој.
ОСНИВАЧ И ГЛАВНИ УРЕДНИК РЕВИЈЕ РАДИША Ж. КОВАЧЕВИЋ, НОВИНАР

„ЕКОФАРМ“ КАО ПРИЗНАТА КОМПАНИЈА ДОКАЗАО СЕ У ПРОИЗВОДЊИ БРЕНДИРАНЕ ЗДРАВЕ ХРАНЕ, ШУМСКИХ ПЛОДОВА И ЛЕКОВИТОГ БИЉА

Компаниjа „Екофарм“ основана је 1989. године и већ 17 година бави се производњом здраве хране, биолошки више вредности из програма НАТУРА ВИТА. Налази се у варошици Ушће, 210 км од Београда, у долини реке Ибар, у резервату Биосвере „Голија-Студеница“, у непосредној близини Националног парка „Копаоник“. Само место на коме се предузеће налази поседује изузетно благу климу обзиром да се изнад њега сусрећу медитеранска и континентална ваздушна маса, што омогућава разноврстан и богат род шумских плодова и лековитог биља, као и веома чисту и здраву воду с обзиром да се компанија производњом бави скоро две деценије поседује веома значајно искуство у призводњи, што је резултирало стварањем широко препознатљивог бренда који се дуги низ година налази у самом врху у својој области. Поред искуства „Екофарм“ поседује најсавременије машине и опрему која одговара свим међународним стандардима, сопствени возни парк, као и оспособљен стручни кадар који чине: економисти, технолози, правници, инжењери – тачније 80 запослених различитих образовних структура.

Опширније...

СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ „АГЕНС“ МАТАРУШКА БАЊА

Специјална болница за рехабилитацију Агенс изграђена је 1977. год. и тада је представљала врхунац успеха у развоју здравственог туризма у Матарушкој Бањи. Био је то  модеран  стационар  хотелског типа са свим условима за пријем и лечење пацијената. Одмах  почињу  да раде признати и познати лекари не само наше већ и светске јавности. Наставља се традиција лечења,  чији се почетак  бележи још 1898. када је и откривен извор термоминералне воде у Матарушкој Бањи. Данас након вишедеценијског искуства, С.Б. Агенс успешно спроводи лечење и рехабилитацију  примењујући најсложеније  светске медицинске трендове. Уз класичну физикалну терапију у лечењу пацијената примењују се и сумпоровите термоминералне купке.

Научно је доказано да воде ове врсте  делују преко коже која је богата рецепторима. Изазивају ре-флексне реакције,  јачају организам и  доводе до бројних метаболитичких промена у самом организму. Стварају услове за бољу оксигенацију и  боље коришћење хранљивих материја.

Опширније...

ЗНАЧАЈАН ЧИНИЛАЦ ЗА ПЕРСПЕКТИВНИ РАЗВОЈ ФИРМИ СА ПОДРУЧЈА РЕГИОНА КРАЉЕВО

Овом приликом у нашој ревији упознаћемо вас са делатностима и услугама Регионалне привредне коморе Краљево и разлозима због којих би сваки привредни субјект у Рашком округу и шире у региону  требао да се прикључи овом удружењу успешних.

У делатности Коморе спада пружање и организовање стручне помоћи својим члановима ради побољшања и унапређивања њиховог пословања, проучавање питања, која се односе на привредне гране заступљене у Комори, праћење појава привредног живота и оцењивање њиховог дејства на привреду са подручја Коморе, унапређење и успостављање економске сарадње са иностранством, организовање привреде и туристичке информативне пропаганде, сајмова, привредних изложби и других промотивних активности за потребе својих чланова, представљање привреде на подручју Коморе у земљи и иностранству и укључивање у међународну размену роба и услуга, на начин којим ће се својим члановима олакшати приступ светском тржишту.

Опширније...

СРПСКИ АВИОНИ НА ЕВРОПСКОМ НЕБУ

Настављајући традицију велике фабрике авиона која је постојала у Краљеву од 1928. до 1941, привредник и ваздухопловац Милорад Матић основао је новембра 2006. предузеће за израду и продају ултралаких авиона. Први авиони састављени највећим делом од увозних делова и склопова, са знатним учешћем домаћих стручних радника и мањим бројем домаћих делова, испоручени су страним купцима новембра 2007. преко италијанске фирме „МХР aircraft”. До фебруара 2008. завршено је укупно 8 авиона. У међувремену, предузеће је изнајмило једно бивше складиште у индустријској зони на јужној страни крањевачког аеродрома и од јесени 2007. до априла 2008. адаптирало га у простор оспособљен за организовање заокруженог процеса израде лаких авиона. Поред мањих складишта за смештај материјала и полуфабриката који се набављају од реномираних страних фирми, оформљена је радионица за израду делова авиона са неопходним машинама и специјализованим алатима купљеним већином у Италији и САД.

Опширније...

Маркетинг

Пријатељи сајта

Курсна листа НБС

TV Program