"ГЛАС СРБИЈЕ" - Национална информативна ревија за истину о српском народу о Србији и српским земљама, за просперитет и јединство свих Срба у матици и дијаспори и духовни развој.
ОСНИВАЧ И ГЛАВНИ УРЕДНИК РЕВИЈЕ РАДИША Ж. КОВАЧЕВИЋ, НОВИНАР

Омиљено острво Атињана и све више других посетилаца

Ово острво Атињани одавно познају. Поседују викендице на које могу скокнути у свако доба, с обзиром да се Егина налази неких на сат и по вожње трајектом ка југу од атинске луке Пиреј.

Ово парче копна у водама Егеја, зауставља дах када га боље упознате. Поред опуштања на плажи, уколико вам досади можете обићи град Егину, или се упутити на излет до Атине.

 

Опширније...

Када путник намерник у непрегледној војвођанској равници најпре угледа дворац " Фантаст " који се налази недалеко од Бечеја , одмах је јасно да је залутао на један од старих поседа који крију судбине многих породица , успоне , падове , мржње и љубави . Једна од њих били су и Дунђерски који су почетком 19. века дошли из Херцеговине у Војводину која је тада припадала Аустроугарској .

Богдан Дунђерски био је , без сумње , најзанимљивија личност поменуте породице и власник чувеног дворца , данас познатог као " Фантаст " који је у том времену , одсликавао сву његову моћ и богатство . Никада се није женио и имао је три велике љубави , жене , коње и вино . Био је један од ретких људи који је успео да оствари своје снове саградивши дворац из маште.

Опширније...

РЕМОНТУ И ИНВЕСТИЦИЈАМА У НОВЕ ТОПЛОВОДЕ ПОСВЕЋЕНА НАЈВЕЋА ПАЖЊА

Стручне службе на челу са директором „Топлана“ Драганом Арсенијевићем, годинама излазеу сусрет грађанима и привреди са максималним квалитетом грејања
Тридесетих година двадесетог века имућнији људи тог времена почињу да граде савремене куће са „ парни м грејањем“.
Педесетих година у Краљеву се за потребе Општине и Среза   Краљево граде веће зграде које добијају сопствене котлове на угаљ за централно грејање.
У то време донет је и нови урбанистички план који је предвиђао да се у центру града подижу нове пословностамбене зграде са више спратова и већом густином становања. Пројектима се предвиђа и уградња инсталација централног греjања у зградама. Тако су зграде грађене после 1958. године добијалe сопствене
котларнице. Интезивнијом градњом  у центру града јавила се потреба за градњом једне котларнице за више зграда. Топлана је изграђена између данашњих улица Милоша Великог, Цара Лазара и ХајдукВељкове. Инвеститор око 300 станова и топлане на овом подручју била је Војнограђевинска дирекција из Београда.

Опширније...

Краљевачка Фабрика вагона склопиће уговоре вредне 40. милиона евра

После неуспеле приватизације Држава Србијаје прискочила у помоћ радницима и менаименту Фабрике вагона, најстаријег краљевачког колектива, истакао је генерални директор Бошко Славковић дипломирани инжењер машинства.Фабрика вагона потписаће почетком септембра у Киншаси уговор о производњи 410 вагона, вредности око 40 милиона евра, за потребе Демократске Републике Конго. Представници конгоанске Националне агенције за промоцију инвестиција (АНАПИ) су директору Фабрике ва-гона Бошку Славковићу пренели званичан позив свог министарства за инфраструктуру на потписивање уговора. Краљевачка фабрика је уговор о изради 120 вагона за железнице Конга (ОНАТРА) склопилајош пре четири године, али због финансијских проблема те западноафричке државе, није дошло до његове реали-зације. Регионални заступник  АНАПИ  Денис Чилумба каже да су се сада економске прилике у ДР Конгу побољшале, па ће бити потписан анекс овог уговора.

Опширније...

ВЛАСТ У ЛАЈКОВЦУ ФУНКЦИОНИШЕ ЗА ПРИМЕР

Општина Лајковац и њено функционисање, које је за пример по успешности, представили су: председник Општине Душан Живановић, Живорад Бојичић, начелник Општинскеуправе, затим, председник Скупштине Ранко Филиповић и заменик председника Општине Младен Бојић

О многим методама и квалитету рада коалиције на власти, више ћемо објавити у наредном броју ревије „Глас Србије“

Као територијална јединица Општина Лајковац настала је после II светског рата од делова општина: Уб, Мионица и Лазаревац. Територије лево од реке Колубаре припадале су општини Уб, а десно од Колубаре и лево од реке Љиг општини Мионица. Село Ћелије једино припада Шумадији. Оваква подела сачувана је у црквеној организацији.
Територија општине Лајковац има врло занимљиву историју која се бележи од периода римске империје.

Опширније...

Још чланака...

Маркетинг

Пријатељи сајта

Курсна листа НБС

TV Program