"ГЛАС СРБИЈЕ" - Национална информативна ревија за истину о српском народу о Србији и српским земљама, за просперитет и јединство свих Срба у матици и дијаспори и духовни развој.
ОСНИВАЧ И ГЛАВНИ УРЕДНИК РЕВИЈЕ РАДИША Ж. КОВАЧЕВИЋ, НОВИНАР

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У новогодишњој ноћи

Када се казаљке на дванаест склопе

Када брдо на брдо наслони главу

Када Дунав пригрли своју лепу Саву

Када Месец обљуби звезду Даницу

И славуј из гаја своју славујицу

Када се море уз обалу приљуби

Када се мост сагне да реку пољуби

Када се дотакну два века,

Немој, молим те, ни ти бити сам.

 

Опширније...

Има ли веће радости и лепшег дара него дочекати рођење свог чеда; дочекати рођење сина, настављача сопствене лозе, своју крв, сина мог и сина твог, наследника крсне славе и огњишта, или дочекати рођење кћери која ће нам бити потпора у старости, која ће нам бдити над постељом и тешке ране видати? Има ли веће среће, Србине?!

Данас када српски род лелуја над провалијом, сваки наш корак одлучује да ли ћемо у сопственој земљи постати сужњи или ћемо пронаћи начин како истрајати и како се издићи из стања у којем се налазимо. Завладало је црно време у ком је сваком све свеједно, све небитно и све неважно – време црње од најцрње куге! Србијом су некада харале и црна и црвена, оне у којима је Мајка-земља рађала и сахрањивала. Ниједна нам није тешко пала као ова данас – бела.

Опширније...

Његово Краљевско Височанство Принц Филип и госпођица Даница Маринковић венчали су се у Саборној цркви у Београду. Венчање је служио Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј. Кума је била Њ.К.В. Принцеза Викторија од Шведске, а кум Њ.К.В. Принц Петар.

Њиховим Краљевским Височанствима Престолонаследнику Александру и Принцези Катарини, као и свим присутнима, била је посебна част што су венчању присуствовали Њено Величанство Краљица Софија од Шпаније и Њено Краљевско Височанство Принцеза Викторија од Шведске, наследница шведског престола. Из Шпаније су дошли младожењина мајка Њено Краљевско Височанство Принцеза Марија де Глорија од Орлеанса и Браганце, војвоткиња од Сегорба са супругом Војводом од Сегорбе.

Опширније...

Ваше краљевско височанство јавност има утисак да сте Вашу будућу супругу вешто крили све до свадбе Вашег рођака принца Ђорђа. Да ли су у праву или једноставно нисте били на мети новинара и фотографа?

Наша љубав и веза родиле су се под специфичним околностима. Веома брзо схватили смо да имамо много тога заједничког. Једино што нас је раздвајало од наше жеље да будемо заједно била је дистанца градова у којима смо живели. Свакодневном комуникацијом отварале су се нове теме о којима смо разговарали и тако су се повезивала наша интересовања у области уметности, историје, традиције литературе.. . Разговор би трајао дуго и ту се сасвим природно родила а жеља за поновним сусретом.

Након тога наши заједнички сусрети би се десили у европским градовима попут Венеције, Париза где је Даница живела, и морам да признам да нас романтичан контекст у којим бисмо се нашли није оставио равнодушним. Желели смо да сачувамо нашу интиму од радозналих погледа медија.

Опширније...

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Дома лордова Парламента Уједињеног Краљевства са којима је разговарао о регионалним питањима и европском путу Србије.

Председник Вучић захвалио је представницима Дома лордова на интересу за проблеме са којима се Западни Балкан суочава и истакао да је још много важних питања на европској агенди Србије. Он је изразио задовољство билатералним односима и нагласио да је Србија заинтересована за њихово даље унапређење и јачање, посебно у области економије и повећања британских инвестиција у Србији.

Опширније...

Још чланака...

Маркетинг

Пријатељи сајта

Курсна листа НБС

TV Program