Састанак са делегацијом Дома лордова Парламента Уједињеног Краљевства

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом Дома лордова Парламента Уједињеног Краљевства са којима је разговарао о регионалним питањима и европском путу Србије.

Председник Вучић захвалио је представницима Дома лордова на интересу за проблеме са којима се Западни Балкан суочава и истакао да је још много важних питања на европској агенди Србије. Он је изразио задовољство билатералним односима и нагласио да је Србија заинтересована за њихово даље унапређење и јачање, посебно у области економије и повећања британских инвестиција у Србији.

 

„Спремни смо за континуирано јачање политичког дијалога на високом и највишем нивоу“, рекао је председник Вучић и нагласио да очекује да Уједињено Краљевство покаже више разумевања за српске ставове у вези са Косовом и Метохијом. Он је изразио захвалност што Уједињено Краљевство, упркос Брегзиту, изражава спремност да помогне Србији у процесу европских интеграција.

Представници Дома лордова Парламента Уједињеног Краљевства истакли су да њихова делегација борави у Србији ради прикупљања информација у циљу што боље формулације политике Уједињеног Краљевства према Западном Балкану након Брегзита и дефинисања модалитета активности Краљевства у правцу доприноса стабилности региона.

 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

 

Београд, 27. септембар 2017. године

Фото Тањуг, Зоран Жестић